Sony zoekt naar gouden tip rond hackers

Sony overweegt de hackers die hebben ingebroken op het PlayStation Network en de Sony Online-servers met behulp van tipgevers op te sporen. Ook andere hackers kunnen als tipgever optreden. Het bedrijf zou een onbekend bedrag over hebben voor de doorslaggevende tip. De Amerikaanse afdeling van de hardwaregigant heeft het voorstel volgens de techwebsite Cnet neergelegd bij het Japanse hoofdkantoor.

Op dit moment heeft Sony een team van drie bedrijven ingehuurd om de inbraak op het PlayStation Network te onderzoeken. Door de inbraak kunnen gamers sinds 20 april niet meer online gamen op de PlayStation 3. Ook de on-demand filmservice en diverse video- en muziekdiensten zijn niet toegankelijk.

Vorige week zou het netwerk deels weer online gaan, maar een nieuwe aanval waarbij e-mailadressen en namen van prijsvraagdeelnemers uit 2001 op een website van Sony werden geplaatst heeft dit besluit uitgesteld. Sony hoopt dat 31 mei alle diensten weer online en operatief zijn.

Ter compensatie belooft Sony tijdelijke abonnementen voor PlayStation Plus en twee gratis spelletjes. Daarnaast is Sony Computer Entertainment Europe bezig een speciale garantie op te stellen waarbij identiteitsdiefstal voor maximaal 1 miljoen dollar wordt verzekerd.