Twentse politie tevreden over verloop festiviteiten

De Twentse politie is tevreden met het verloop van de festiviteiten na de winst van FC Twente op Ajax. De supporters hebben zich over het algemeen goed gedragen, meldt de politie.

Ruim tienduizend mensen volgden de in Rotterdam gespeelde wedstrijd in het centrum van Enschede op grote schermen. Toen enkele mensen fakkels afstaken, verschroeide het haar van een omstander. De politie heeft de aanstekers aangehouden.

Verder werden na de overwinning enkele mensen aangehouden voor zaken als belediging, openbare dronkenschap en mishandeling. Een verdachte werd aangehouden omdat hij Japanse vechtstokjes (nunchucks) bij zich had. Voor zover bekend werden tien mensen aangehouden.

Bij een eerdere winst van de bekerfinale ontstond chaos op de snelweg omdat supporters daar de spelersbus verwelkomden. De verwachting was al dat de viering deze keer minder uitbundig zou zijn, omdat FC Twente volgende week dezelfde wedstrijd nog eens tegen Ajax speelt, maar dan voor het kampioenschap.

Toch werd uit voorzorg het vrachtverkeer bij knooppunt Beekbergen op de A1 omgeleid. Ook kondigde FC Twente aan dat de spelers zondagavond niet zouden terugkeren naar Twente.

Het was nog even afwachten of er geen chaos zou ontstaan bij het verwelkomen van de terugkerende supportersbussen. Maar volgens de politie stond iedereen 'keurig op de viaducten te zwaaien'.

Zondag werd al bekend dat rond de bekerfinale in Rotterdam 47 mensen zijn aangehouden. Op de heenweg hadden Ajax-fans twee bussen vernield, waarna de busmaatschappij besloot twaalf bussen leeg terug te laten rijden. De supporters moesten met een extra ingezette trein terug.