Balotelli: "Ik ben mezelf, een verlegen jongen"

Mario Balotelli kwam in zijn nog prille loopbaan geregeld in opspraak vanwege enkele opmerkelijke incidenten. De 20-jarige Italiaan denkt dat men een verkeerd beeld schetst. Balotelli is naar eigen zeggen inmiddels aangepast aan Engeland, waar hij speelt voor Manchester City.

"Ik heb het nu goed naar mijn zin in Engeland. Toen ik hier arriveerde was het moeilijk omdat ik een omschakeling moest maken van Italië naar Engeland. Ik ben pas twintig jaar, dus dat was erg lastig. Nu voel ik me goed", zei de spits volgens Voetbal International.

"Mensen hebben een verkeerd beeld van me. Ik ben een verlegen jongen en ik heb graag plezier. Dingen die normale twintigjarigen doen vind ik leuk om te doen. Ik ben mezelf en dat is normaal. Als mensen mij verhalen vertellen over mij moet ik lachen. Die verhalen zijn simpelweg niet waar. Ik ben een voetballer en vind het spelen en trainen vermakelijk", aldus het enfant terrible.

"Wat mensen over mijn privéleven zeggen boeit me niet, ze weten niet waar ze over praten", zei Balotelli, die overkwam van Internazionale. "José Mourinho kon mij niet handelen. Hij begreep me niet. Mancini (City-trainer, red.) doet wat Mourinho niet lukte. Hij is anders. Het zijn beiden goede trainers maar andere personen. Mancini helpt me. Als ik een probleem had keerde Mourinho altijd zijn rug naar mij toe."