[KNVB Beker] Uitslag FC Twente - Ajax

FC Twente heeft zondagavond de KNVB Beker gewonnen. In de finale werd na verlenging Ajax met 3-2 verslagen. In de 117e minuut was het invaller Marc Janko die de tukkers de zilveren dennenappel bezorgden.

De twee ploegen maakten er een boeiende wedstrijd van waarin Twente licht de overhand had. Nadat de ploeg uit Enschede enkele kansen had gemist, nam Ajax de regie over. De Zeeuw draaide simpel weg bij Janssen en schoot de 0-1 binnen. Daarna zetten de tukkers aan, maar of ze mikten naast, of ze stuitten op Vermeer. Ebecilio schoot vlak voor rust via het lichaam van Brama de 2-0 binnen. Brama maakte zijn fout echter goed door vijf minuten later de 2-1 te maken.

Vermeer hield zijn ploeg na rust aanvankelijk met enkele reddingen op de been maar hij had geen antwoord op een schuiver van Janssen. In het vervolg was de wedstrijd meer in evenwicht en beide ploegen waren dicht bij de 3-2. Na negentig minuten was het echter 2-2 waardoor er moest worden verlengd.

Ajax kreeg in de verlenging via Blind en Siem de Jong de beste kansen. Maar het was Janko die vlak voor tijd uit een vrije trap van Janssen de winnende treffer maakte.