Luhukay leidt Augsburg naar Bundesliga

FC Augsburg is zo goed als zeker van promotie. De ploeg van Jos Luhukay won vandaag met 2-1 van FSV Frankfurt en is daardoor bijna zeker van de tweede plaats in de Tweede Bundesliga. De eerste twee clubs promoveren rechtstreeks naar de Bundesliga, de derde plaats geeft recht op play-offs om promotie. FCA acteerde nooit op het hoogste niveau.

Augsburg heeft een voorsprong van drie punten op nummer drie VfL Bochum en een veel beter doelsaldo. De ploeg scoorde twintig keer vaker. Alleen wanneer Augsburg volgende week verliest en Bochum met meer dan negentien doelpunten verschil wint, klimt Bochum naar plek twee. Augsburg wordt de 51e ploeg die het hoogste niveau bereikt, sinds de invoering van de Bundesliga in 1963.

Luhukay kwam in april 2009 in dienst van FCA. De 48-jarige Nederlander trok meerdere spelers uit de Eredivisie aan en miste vorig jaar promotie maar net door in de play-offs te verliezen van 1. FC Nürnberg. Marcel de Jong (ex-Roda JC), Kees Kwakman (NAC), Gibril Sankoh (FC Groningen), Paul Verhaegh (Vitesse) en Nando Rafael (Ajax) staan allen onder contract in Augsburg.

Youssef el Akchaoui kwam vorig seizoen een halfjaar op huurbasis uit voor de kersverse promovendus.