[Premier League] Wolves komen boven degradatiestreep

Wolverhampton Wanderers heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Door een 3-1 overwinning op West Bromwich Albion stijgt de ploeg van de negentiende naar de zeventiende plaats, net boven de degradatiestreep. Na dit weekeinde staan er in de Premier League nog twee speeldagen op het programma.

Wolverhampton was vooral in de eerste helft veel feller dan West Brom, dat veilig in de middenmoot staat en dit seizoen niets meer te winnen heeft. Binnen een halfuur stond de thuisploeg via Steven Fletcher en Adiene Guerdioura met 2-0 voor. Kort na rust maakte Fletcher er ook nog 3-0 van.

Pas met een haast onoverbrugbare achterstand op het scorebord leek West Brom wakker te worden. Peter Odemwingie scoorde in de 55e minuut 3-1 uit een penalty, die was toegekend na een overtreding op Jerome Thomas. Enkele uitgelezen kansen op een aansluitingstreffer lieten de bezoekers in het restant van de wedstrijd onbenut.

De Wolves komen door de zege op 37 punten. Blackpool en Wigan hebben een puntje minder en staan daarmee gedeeld achttiende. West Ham United sluit de rij met een totaal van 33 punten.