[Serie A] AC Milan landskampioen

AC Milan is dankzij een 0-0 gelijkspel bij AS Roma voor het eerst sinds 2004 kampioen van Italië geworden. De afgelopen vijf seizoenen was stadgenoot Internazionale steeds de beste, maar Milan heeft nu een voorlopig einde gemaakt aan het tijdperk Inter. AC Milan heeft nu bovendien weer evenveel landstitels als de aartsrivaal.

Milan kende een moeizame start van de competitie met vijf punten uit vier duels. Daarna vond de ploeg de weg omhoog met zeven zeges uit acht duels zodat half november voor het eerst de koppositie in de Serie A werd veroverd. Die stonden de Milanezen vervolgens niet meer af, hoewel de voorsprong op de nummer twee pas half april voor het eerst boven de vijf punten uit kwam.

Milan begon aan de voorbereiding met Clarence Seedorf en Klaas-Jan Huntelaar als Nederlandse inbreng. Die laatste werd echter verkocht aan Schalke 04. Seedorf kreeg in de winterstop echter gezelschap van Mark van Bommel en Urby Emanuelson. Van Bommel werd overgenomen van Bayern Munchen en veroverde direct een basisplaats, Emanuelson werd gekocht van Ajax. De 24-jarige moet het meestal met een plaats op de bank doen.

Tegen Roma had Milan aan een punt genoeg om de voorsprong op Inter naar tien punten te tillen met nog drie duels voor de Nerazzurri voor de boeg. Het bleef in het Stadio Olimpico 0-0, hoewel Kevin-Prince Boateng na een klein uur dicht bij de 0-1 was. In de slotfase speelde Milan om een punt te behouden. Ook zeven jaar geleden greep Milan de titel tegen Roma.

Eerder zaterdag won Palermo al met 2-1 van het al gedegradeerde Bari.