[Premier League] Blackpool houdt Spurs op gelijkspel

Blackpool heeft een punt gepakt bij Tottenham Hotspur. De tegen degradatie strijdende ploeg gaf in de slotfase een voorsprong uit handen: 1-1. Aanvoerder Charlie Adam schoot een kwartier voor tijd een strafschop langs Spurs-doelman Heurelho Gomes. In de 89e minuut trok Jermain Defoe met een afstandsschot de stand weer gelijk.

Het matige duel op White Hart Lane werd in het begin nog beheerst door de Spurs, maar de thuisploeg speelde in een te laag tempo en bracht Blackpool niet in de problemen. Na de 0-0 ruststand kreeg Blackpool hoop op een stuntje en dat leek er in de 74e minuut ook te komen.

Toen kregen de Seasiders een strafschop na een handsbal in het strafschopgebied van de Spurs. Adam ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gered door Gomes. Uit de hoekschop die volgde versierde Blackpool een nieuwe strafschop nadat Gomes de bal niet te pakken kreeg. Adam legde nogmaals aan vanaf elf meter en nu was het wel raak.

Blackpool bleef aanvallen, maar gaf daardoor ook ruimte weg. Uit een tegenstoot van de Spurs schoot Defoe van afstand raak. In de zes minuten blessuretijd gingen de Spurs op jacht naar de zege, maar Blackpool bleef overeind.

De ploeg staat nu op de zeventiende plaats, net boven de degradatiestreep. Wigan Athletic heeft net als Blackpool 36 punten uit 36 duels, maar heeft een doelsaldo dat een goal minder is. Tottenham blijft vijfde en profiteerde nauwelijks van de nederlaag van nummer vier Manchester City.