Hooiveld wacht op antwoord Kopenhagen

Jos Hooiveld hoopt ook na dit seizoen voor FC Kopenhagen te spelen. De verdediger kwam het afgelopen halfjaar op huurbasis uit voor de Deense club. Kopenhagen huurde de 28-jarige Nederlander van Celtic en kwam bovendien een optie voor een driejarig contract overeen.

Daar heeft de club echter nog geen beslissing over genomen. "Een definitief antwoord heb ik nog niet ontvangen", zegt Hooiveld tegen Voetbal International. "Celtic heeft de overeenkomst al klaarliggen, FC Kopenhagen hoeft alleen maar op de knop te drukken", aldus Hooiveld. De laatste weken is hij uitgegroeid tot een vaste waarde bij de Denen. Daarnaast is het zeker dat Mikael Antonsson, een van zijn concurrenten, na dit seizoen vertrekt bij de club.

"Waar het nu nog van afhangt, weet ik niet. Dat met Roland Nilsson na de zomer een nieuwe trainer voor de groep staat, kán er niets mee te maken hebben. Want al bij mijn komst was bekend dat de huidige coach Ståle Solbakken zou vertrekken. Ik zou het ook raar vinden als de optie níét zou worden gelicht. Want in de wedstrijden die speelde, heb ik het goed gedaan", besluit Hooiveld.