Kousemaker naar Dordrecht, Jongebloet blijft

FC Dordrecht, dat net naast na deelname aan de play-offs greep, kan zich volledig richten op volgend seizoen. De invulling van de selectie van de nieuwe trainer Theo Bos staat daarbij centraal. De club verzekerde zich van de diensten van twee spelers. Wilmer Kousemaker komt van FC Den Bosch, terwijl Renaldo Jongebloet zijn amateurcontract omzette in een verbintenis als prof.

De 25-jarige Kousemaker kreeg bij Den Bosch geen nieuw contract aangeboden. De middenvelder, die eerder voor NAC en Haarlem speelde, tekende bij FC Dordrecht tot medio 2013. Kousemaker kwam tot dusverre 137 keer in actie als prof, waarin de Zeeuw zestien keer scoorde.

De 22-jarige Jongebloet kwam afgelopen zomer van Ajax naar de Krommedijk. Hij was als amateur actief voor de Schapenkoppen. De Amsterdammer speelde negentien duels voor FC Dordrecht in de Jupiler League en scoorde daarin vijf keer. De club besloot daarop om Jongebloet een profcontract aan te bieden tot medio 2012. In het contract is een optie op nog een seizoen opgenomen.