Preud'homme: "Vertrouwen in Boschker"

Michel Preud'homme staat morgen met FC Twente in De Kuip tegenover Ajax, voor deel één in het tweeluik. De beker staat op het spel en Sander Boschker staat weer onder de lat.

Preud'homme had voor dit seizoen een aparte constructie klaarliggen voor zijn keepers. Nikolay Mihaylov was de vaste doelman voor de competitie en Europa, clubicoon Sander Boschker mocht de bekerwedstrijden keepen. Morgen wijkt de Belg niet af van deze constructie en dus mag Boschker zijn derde bekerfinale spelen.

Voor Boschker kan het zijn tweede bekerwinst worden, na tien jaar geleden met FC Twente. "Ik heb alle vertrouwen in Sander. Alle keren, dat hij in de beker of in de competitie heeft gekeept, heeft hij het goed gedaan", vertelde Preud'homme op de persconferentie. Vooral in de kwartfinale was Boschker belangrijk, toen Twente op strafschoppen won van PSV.

"De voorbereiding is voor Sander op dezelfde manier verlopen als bij de overige bekerduels. Er is een schema opgesteld met vriendschappelijke duels en wedstrijden in de beloftenploeg, zodat hij ritme kon opdoen. Ook heeft hij extra training gedaan. Met een keeper die zoveel ervaring heeft, kun je zoiets doen."