'Slachtoffers schietpartij Amsterdam Turks'

De twee mannen die woensdagavond omkwamen bij een schietpartij in Amsterdam zijn twee Turken uit Dronten. Ook alle verdachten hebben de Turkse nationaliteit. Het vermoeden dat de oorzaak van het incident ligt in een conflict in de Turkse onderwereld wordt hierdoor versterkt. Dat meldt de Amsterdamse zender AT5 vrijdagavond.

De Amsterdamse politie wil nog niets zeggen, aangezien verdachten in de zaak nog worden verhoord en nog voor de rechter-commissaris moeten verschijnen.

De schietpartij vond rond 17.30 uur plaats in een autobedrijf in het Westelijk Havengebied aan de Limmerick. Op meerdere locaties in het bedrijfspand lagen slachtoffers en vuurwapens. In totaal zijn zeven verdachten aangehouden.

Volgens AT5 onderzoekt de politie of de schietpartij te maken heeft met twee andere liquidaties. In november werd een Zaandamse auto- en drugshandelaar omgebracht. Ook naar de liquidatie van een eveneens Turkse garagehouder in Rotterdam, die in december vermoord werd teruggevonden in zijn auto, wordt gekeken.