Brood: "Ik ga redelijk uit mijn dak"

RKC Waalwijk is de nieuwe kampioen van de Jupiler League. De Brabanders wonnen gisteravond met 2-1 van Fortuna Sittard en zag directe concurrent FC Zwolle gelijk spelen tegen Cambuur Leeuwarden.

Ruud Brood, trainer van de Waalwijkers, promoveerde twee jaar geleden via de play-offs naar de Eredivisie. Na een jaar degradeerde de formatie weer naar de Jupiler League. Na afloop van het duel tegen de Limburgers liet de trainer weten dat er een verschil is tussen winnen in de play-offs en kampioen worden.

"Ik weet wat het is om promotie te vieren, maar dit is toch anders. Ik ga redelijk uit mijn dak," aldus Brood. "Ik denk dat de maand april cruciaal is geweest. Daarin versloegen we een aantal teams van naam. Daar hebben we het gewonnen."

RKC Waalwijk stond enkele maanden geleden nog dertien punten achter concurrent FC Zwolle. De Zwollenaren morsten echter zoveel punten, waardoor de Waalwijkse formatie weer kon inlopen. In de onderlinge confrontatie met de ploeg uit Overijssel, die twee weken geleden werd gespeeld, trokken de Brabanders aan het langste eind (0-3).

Brood besloot met de woorden: "Het is prachtig om dit met dit team te bereiken. Ik ben enorm trots. Het doet je wat. Het is een mooie groep, maar ook een mooie club met een goede organisatiestructuur,"