Homopagina Facebook weer bereikbaar

De Facebookpagina van Multisexi, dat in Amsterdam homofeesten organiseert, is vrijdagavond weer online gezet. Sinds ongeveer 19.30 uur is de pagina weer te bereiken. Waarom Facebook de pagina weer heeft toegelaten, is onduidelijk. Er zijn onder meer foto's van mensen op homofeesten te zien.

De pagina van Multisexi werd medio april verwijderd. De socialenetwerksite heeft tot nu toe niet uitgelegd waarom dit is gebeurd. Volgens de Amsterdamse zender AT5 heeft Multisexi vrijdag wel een mail gehad van Facebook met tips om de beveiliging te verbeteren. Een verklaring stond er echter niet in.

Facebook-profielen en de foto's daarop mogen niet aanstootgevend zijn. Oprichter van Multisexi Dick Koopman zei eerder dat de beheerders van de pagina dit weten en soms zelfcensuur toepassen om problemen te voorkomen. "We hebben de afgelopen 3,5 jaar geen klachten gehad van Facebookgebruikers."

Multisexi organiseert maandelijks gayfeesten in Studio80 in Amsterdam-Oost en het jaarlijkse Ultrasexi in Paradiso tijdens de Amsterdamse gaypride. De organisatie is sinds 2008 actief op Facebook en heeft ongeveer 2500 aanhangers.


Facebookpagina homofeest weer bereikbaar (Foto: Novum)