Connexxion neemt Haagse ambulancedienst over

Connexxion, de grootste ambulancezorgverlener van Nederland, neemt Witte Kruis Holding uit Den Haag over. Connexxion Ambulancezorg telt 450 werknemers en een wagenpark van 100 voertuigen en Witte Kruis ruim 150 medewerkers en 55 voertuigen. Niemand wordt ontslagen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De kwaliteit van de dienstverlening gaat er niet op achteruit, belooft Connexxion. Het personeel van Witte Kruis is vrijdagmiddag ingelicht. De twee eigenaren van Witte Kruis blijven verbonden aan de nieuwe organisatie.

Connexxion en Witte Kruis laten vrijdag weten dat de overname nog afhankelijk is van de succesvolle afronding van het boekenonderzoek. Witte Kruis Holding heeft enkele maanden gezocht naar een geschikte overnamekandidaat en koos naar eigen zeggen voor Connexxion Ambulancezorg vanwege de visie op dienstverlening, het 'innovatieve en professionele' karakter en de goed aansluitende bedrijfsculturen.

Het Witte Kruis is al veertig jaar actief in de regio Haaglanden en biedt onder meer ambulancevervoer, repatriëring, huisartsenvervoer en zorgvervoer aan, dat met luxe taxi's en rolstoelbussen wordt uitgevoerd.

Connexxion Ambulancezorg is actief in de veiligheidsregio's Zeeland, Noord-Holland Noord, Kennemerland en Noord- en Oost-Gelderland.