Man opgepakt in Spanje voor doodschieten kind Breda

In Spanje is woensdagavond een zesde verdachte aangehouden voor het schietincident waarbij vorig jaar juli een 12-jarige jongen om het leven kwam in een woonwagenkamp in Breda. De woonwagen waarin de jongen lag te slapen werd met kogels doorzeefd.

De 32-jarige man uit Zoetermeer werd in Marbella gearresteerd op grond van een Europees arrestatiebevel en wordt verdacht van moord of doodslag. Justitie heeft om zijn de uitlevering gevraagd, laat de Brabantse politie weten.

Op 12 april werden al twee Amsterdammers van 22 en 29 jaar en een 43-jarige man uit Almelo aangehouden en de week daarvoor twee Britten, die ook van moord worden verdacht. Een van de twee Britten, een 24-jarige man, werd in Amsterdam opgepakt; de andere, een 29-jarige man, zat al vast voor een ander geweldsmisdrijf in de gevangenis in Leeds. Van deze vijf zitten alleen de Britten nog vast.

Bij het schietincident in het kamp aan de Rijnauwenstraat op 14 juli werd diverse malen met onder andere automatische wapens geschoten. Het ging er volgens de politie voor Nederlandse begrippen 'extreem gewelddadig' aan toe.

Het rechercheteam sluit niet uit dat de daders verhaal wilden halen bij de bewoners van de bewuste woonwagen, op basis van een zakelijk conflict. Eerder werd een verband gelegd tussen de vader van de jongen en een opgerolde wietkwekerij.