Steven Spielberg wil Tommy Lee Jones in Lincoln

Steven Spielberg is druk bezig een sterrencast samen te stellen voor zijn biografische film over president Abraham Lincoln. Tommy Lee Jones en Joseph Gordon-Levitt zijn in onderhandeling over een rol in Lincoln, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Jones is in gesprek voor de rol van Thaddeus Stevens, de leider van de Republikeinen in de zuidelijke staten en de politieke rivaal van Lincoln. Spielberg wil dat Gordon-Levitt de rol van Robert Todd Lincoln op zich neemt, de oudste zoon van de president.

De film gaat over de strijd van Lincoln tegen de zuidelijke staten van Amerika, die zich verzetten tegen de afschaffing van de slavernij. De verkiezing van Lincoln tot president leidde in 1861 tot het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog, die vier jaar duurde. Lincoln werd in 1865 vermoord.

De zestiende president van de Verenigde Staten wordt gespeeld door Daniel Day-Lewis. Sally Field speelt zijn vrouw, Mary Todd Lincoln. De opnames van de film beginnen dit jaar nog. Lincoln moet in 2012 in de bioscopen draaien.


Tommy Lee Jones (Foto: Novum)