Klein groepje aanhangers herdenkt Pim Fortuyn

Een klein groepje mensen woont vrijdag de herdenking van Pim Fortuyn bij. Het is precies negen jaar geleden dat de politicus werd vermoord op het Mediapark in Hilversum. Vijftien Fortuyn-aanhangers gaan mee met de herdenkingsrit die begint en eindigt bij het voormalige huis van Fortuyn in Rotterdam.

De groep gaat per bus eerst langs de begraafplaats waar Fortuyn ligt in het Noord-Hollandse Driehuis. Daar worden bloemen gelegd en toespraken gehouden. Vervolgens vertrekt de bus naar de plek waar de politicus werd vermoord in Hilversum.

De busrit eindigt aan het einde van de middag weer in Rotterdam bij het huis van Fortuyn, waar een stille tocht wordt gehouden. Bij het standbeeld van Pim Fortuyn aan de Korte Hoogstraat wordt tot slot om 18.06 uur, het tijdstip dat Fortuyn werd doodgeschoten, een minuut stilte gehouden. Naar verwachting komen op dit stiltemoment tientallen mensen af.

Pim Fortuyn werd in 2002 doodgeschoten na een radio-optreden in Hilversum. Volkert van der Graaff werd kort daarna aangehouden in de buurt en zit een straf van achttien jaar cel uit voor de moord.  Hij zal in 2014 weer vrij komen.

Vorig jaar namen nog 25 mensen deel aan de jaarlijkse bustocht, die wordt georganiseerd door de Stichting Beeld van Pim.


Klein groepje aanhangers herdenkt Pim Fortuyn (Foto: Novum)