Katy Perry las bijbel voor slapengaan

De ouders van Katy Perry lazen haar op jonge leeftijd geen leuke verhaaltjes voor, maar passages uit de bijbel. De zangeres, wier ouders dominee zijn, werd zeer gelovig opgevoed.

"Ik had geen jeugd", bekent Perry in het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair. De 26-jarige zangeres was in haar jonge jaren bijvoorbeeld doodsbang om naar Planned Parenthood te gaan, een organisatie die onder meer voorlichting geeft over gezinsplanning en seksualiteit. "Ik was altijd bang dat ze een bom op me zouden gooien als ik er was."

Perry denkt dat haar ouders tegenwoordig beter met haar leefwijze kunnen omgaan. "We leven in vrede naast elkaar. Ik probeer hen niet meer te veranderen, en zij mij niet", legt ze uit. "We zijn het erover eens dat we het niet met elkaar eens zijn."

Katy, die eind oktober met komiek Russell Brand trouwde, zegt dat ze als kind al wist dat ze anders was. "Ik was altijd degene die vragen stelde. Vanwege mijn geloof werd je geacht overal vertrouwen in te hebben, maar ik wilde altijd weten: waarom?"


Katy Perry las bijbel voor slapengaan (Foto: Novum)