Havenwerkers gearresteerd voor cocaïnesmokkel

De zeehavenpolitie in Rotterdam heeft in een groot onderzoek naar witwassen en de invoer van cocaïne zeven verdachten aangehouden. Op diverse locaties zijn onder meer cocaïne, wapens, dure spullen en geld in beslag genomen. Vijf verdachten werkten voor een overslagbedrijf in de Rotterdamse haven, laat de politie woensdag weten.

De politie onderschepte op 11 april een drugstransport van 40 kilo cocaïne in een auto. In het huis van een van de verdachten werd vervolgens nog eens 20 kilo gevonden.

Bij doorzoekingen op tien locaties werden auto's, boten en motoren, zo'n 650.000 euro contant geld en twee wapens in beslag genomen. Ook nam de politie dure televisies, audioapparatuur en horloges mee, sommige met een waarde van 50.000 euro.

De havenpolitie begon vorig jaar met het onderzoek, waaruit bleek dat twee werknemers van het bedrijf grote hoeveelheden luxe goederen bezaten, vermoedelijk betaald met drugsgeld. Het onderzoek leidde naar drie andere werknemers, die tijdens het lossen van schepen en het opslaan van containers kans zagen om cocaïne uit containers te halen.

De arrestanten zijn vijf mannen van 29 tot 58 jaar uit Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel, een 19-jarige vrouw uit Rotterdam en een vrouw van 20 jaar uit Nieuwerkerk. De vrouwen en één man zijn inmiddels op vrije voeten gesteld, de anderen zitten nog vast.


Cocaïnesmokkel in Rotterdam (Foto: Novum)