Twarres maakt comeback

De Friese band Twarres keert terug in een nieuwe samenstelling. Zangeres Mirjam Timmer heeft een nieuwe band om zich heen verzameld en een single opgenomen. Oud-bandlid Johan van der Veen moest noodgedwongen stoppen wegens gezondheidsproblemen.

Twarres had in 2000 een grote hit met de Friese single Wêr bisto. In 2003 besloot het duo uit elkaar te gaan. Toen Timmer en Van der Veen vier jaar geleden hun muzikale werkzaamheden weer oppakten, pakte dat anders uit dan verwacht. Van der Veen kreeg te maken met een zeldzame zenuwziekte, waardoor hij nooit meer kan zingen.

Timmer besloot op zoek te gaan naar een 'nieuwe Johan', maar hoewel ze een geschikte kandidaat had gevonden, besloot ze er uiteindelijk toch van af te zien. "Ik ben heel blij dat ik Johan nog heb als vriend, maar ik mis hem muzikaal wel elke dag." Mirjam koos voor een geheel nieuwe band en is klaar om hun nieuwe single De Júste Snaar ten gehore te brengen.

Johan is blij voor Mirjam en haar nieuwe band. "Elkaar aankijken en weten wat we aan elkaar hebben, dat gaat nooit weg. Ik zal Mirjam altijd blijven volgen en wens haar heel veel succes met de opstart van het nieuwe Twarres."


Twarres maakt comeback (Foto: Novum)