Hollywood maakt remake van Seven Samurai

De filmklassieker Seven Samurai (Shichinin no Samurai) krijgt een remake. Het 17e-eeuwse Japan van het origineel uit 1954 wordt vervangen door het hedendaagse Thailand. De Brit Scott Mann treedt in de voetsporen van wijlen Japanse regisseur Akira Kurosawa, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

In het origineel worden zeven samoeraikrijgers ingehuurd om de inwoners van een Japans dorpje te beschermen tegen een bende schurken. De nieuwe versie speelt in het noorden van Thailand. De dorpelingen nemen ter bescherming zeven paramilitairen uit verschillende landen in de arm.

Het is niet de eerste keer dat Seven Samurai dient als inspiratiebron voor andere films. In de western The Magnificent Seven uit 1960 werden de samoerai vervangen door stoere revolverhelden. In de film schitterde een groot aantal westernacteurs, waaronder Steve McQueen, Charles Bronson, Yul Brynner en Eli Wallach. Voor James Coburn was dit zelfs zijn eerste film.

Het scenario van de remake wordt geschreven door John Fusco, bekend van onder meer de twee Young Guns-films en het martialartsavontuur The Forbidden Kingdom met Jackie Chan en Jet Li. De nog titelloze film wordt een coproductie van The Weinstein Company en de nog door Kurosawa opgerichte productiemaatschappij Kurosawa Productions.


Seven Samurai blijft inspireren (Foto: Novum)