Ook actie bij Haags openbaar vervoer

Ook werknemers van het Haagse stadsvervoerbedrijf HTM gaan volgende week actievoeren. Volgende week donderdag rijden in Den Haag daarom in de ochtendspits geen trams en bussen en rijdt de Randstadrail niet. Dat meldt een woordvoerder van FNV Bondgenoten dinsdagavond.

Eerder dinsdag werd al bekend dat ook in Rotterdam en Amsterdam volgende week acties plaatsvinden. Werknemers van het Rotterdamse stadsvervoerbedrijf RET gaan volgende week woensdag voor 08.30 uur niet aan het werk.

Bij het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB voeren medewerkers volgende week vrijdag op dezelfde wijze actie. Ook in Den Haag wordt volgende week donderdag tot 08.30 uur niet gereden.

Eerder werd al in februari en april gestaakt. Het is voor het eerst dat er in de spits wordt gestaakt. Tot nu toe werd alleen actie gevoerd tussen de ochtend- en avondspits in.

Met de acties willen de vervoerbedrijven het kabinet overtuigen af te zien van de plannen om het openbaar vervoer in de grote steden openbaar aan te besteden en 120 miljoen euro te bezuinigen.