Koningin bezoekt jubilerend Flevoland

Koningin Beatrix gaat over drie weken op bezoek in de provincie Flevoland, dat dit jaar zijn 25-jarig bestaan viert. Tijdens het bezoek staan onder meer de thema's natuur, recreatie en innovatie centraal, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag.

Burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma verwelkomt de koningin op 24 mei in natuurbelevingscentrum de Oostervaarders. Daar wordt Beatrix geïnformeerd over de vogels in het gebied. De koningin bezoekt verder onder meer de Creative Campus in Almere, een broedplaats voor innovatieve ondernemingen.

Ook een rondleiding op de schoolboerderij van de Agrarische Hogeschool in Dronten staat op het programma. Op de boerderij met tachtig koeien voert zij ook een rondetafelgesprek met mensen van de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) en de Wageningen Universiteit.

Tot slot bezoekt de koningin dagrecreatiepark Brennels Buiten, waar brandnetels worden geteeld. Beatrix krijgt daar uitleg over hoe brandnetels worden gebruikt als duurzaam alternatief voor katoen.