Boze supporters zoeken scheids thuis op

De politie is een groep supporters op het spoor die vrijdag een scheidsrechter in het amateurvoetbal thuis in Groningen hebben opgezocht en bedreigd. Het gaat om supporters van SV Spakenburg, meldt de politie dinsdag.

De supporters vonden dat de arbiter niet eerlijk had gefloten bij een wedstrijd die 16 april werd gespeeld. Bij die wedstrijd werd Bellinga al bedreigd en moest hij het veld onder begeleiding verlaten. Op Twitter werden vervolgens oproepen geplaatst de scheidsrechter thuis op te zoeken.

Vrijdag kwam het zo ver en stond een groep supporters voor zijn deur. Tuinmeubilair werd omver gegooid, stickers werden op het trottoir geplakt en een lantaarn werd meegenomen.

De politie neemt de zaak hoog op, laat een woordvoerder weten. "Het is van de zotte dat supporters helemaal van Bunschoten naar Groningen rijden om een scheidsrechter in zijn privéomgeving te belagen, enkel en alleen vanwege beslissingen die hij bij een wedstrijd heeft genomen. Ook een scheidsrechter is een autoriteit waar je vanaf moet blijven."