Broers De Jong richten zich vooral op titel

De bekerfinale staat dit seizoen duidelijk in de schaduw van de strijd om de landstitel. Zondag treffen FC Twente en Ajax elkaar in de Kuip met als inzet de KNVB beker. Zeven dagen later wordt in de Amsterdam Arena in een onderlinge strijd bepaald welke van die twee ploegen zich landskampioen mag noemen.

"Alles draait toch om die laatste wedstrijd", vindt Ajacied Siem de Jong, die vandaag samen met zijn broer Luuk van FC Twente vooruitblikte op de spannende ontknoping van het seizoen. "Dat is absoluut de belangrijkste." Volgens Luuk is Twente, dat voldoende heeft aan een gelijkspel, daarbij in het voordeel. "Wij zijn vorig jaar kampioen geworden en weten hoe het is om zoiets met elkaar te doen."

Siem denkt niet dat beide wedstrijden los van elkaar staan. "Als we de beker winnen, is dat toch wel een klein voordeeltje voor de laatste wedstrijd. Die ga je dan met meer vertrouwen in", voorspelt hij. "En natuurlijk willen we die beker met Ajax ook graag pakken."

Het mislopen van de titel zou voor Luuk waarschijnlijk het hardst aankomen. "Ik kan het slechtste tegen mijn verlies", geeft hij toe. "Als ik vroeger bij een bordspel werd verslagen, smeet ik alles over de tafel heen. Maar ik ben nu wel wat rustiger geworden hoor." De ouders De Jong hebben in ieder geval geen voorkeur. "Zij gunnen het ons allebei en hebben sowieso een feestje."