Kluivert: "Ik wil verder als trainer"

Patrick Kluivert stopt aan het einde van het seizoen de functie van assistent-trainer bij N.E.C. Nijmegen. De voormalig speler van onder meer Ajax, AC Milan en FC Barcelona wil in het nieuwe seizoen een eigen team gaan trainen en coachen.

"Ik heb het afgelopen jaar met veel plezier bij N.E.C. Nijmegen gewerkt. Maar ik was en bleef beperkt in mijn mogelijkheden," aldus Kluivert. "Dat wist ik toen ik als assistent-trainer aan de slag ging in Nijmegen en ik vond het ook prima om dat een seizoen lang te doen. Nu wil ik op die bank zitten. Zelf beslissingen nemen, trainingen voorbereiden en spelers beter maken. Ja, ik wil het liefst op eigen benen staan."

In het afgelopen seizoen zat Kluivert tijdens wedstrijden van N.E.C. Nijmegen veelal op de tribune. "Ook dat was afgesproken. En er kunnen nu eenmaal niet meer assistenten op de bank plaatsnemen dan toegestaan. Maar ik merkte gaandeweg het seizoen dat ik er wel steeds meer moeite mee kreeg. Ik bedoel, de momenten dat ik iets tegen een speler in het veld wilde zeggen namen toe. Beetje moeilijk, vanaf de tribune."

Kluivert heeft nog geen idee welke ploegen op zijn pad gaan komen, maar houdt alle opties open. "Ik sluit mijn ogen nergens voor. Als ik ergens assistent kan worden bij een interessante club, zal ik dat doen. Mits ik dan op de bank kan zitten en ook tijdens de wedstrijden mijn inbreng kan hebben. Maar een A1- of B1-elftal is ook het overwegen waard en dan als hoofdtrainer van dat team. Ik wil verder als trainer. Ik wil me blijven ontwikkelen. In elke situatie profiteer je van de nieuwe omstandigheden. Dat is mijn drijfveer voor komend seizoen."

De voormalig topspits liet tot slot doorschemeren dat hij bij een eventueel aanbod van Ajax zeker een gesprek aan zou gaan. "Ik zou het geweldig vinden om voor de club te werken, daar ben ik eerlijk in. Aan de andere kant spelen er momenteel zoveel zaken in Amsterdam, dat ik ook begrijp dat het invullen van namen nog even op zich laat wachten. Maar als Ajax me zou benaderen, ga ik zeker in gesprek. De oud-speler die terugkeert als trainer, dat is op zich al prachtig."