Kritiek op Songfestival laat TROS koud

TROS-directeur Peter Kuipers ligt niet wakker van de kritiek op het Nationale Songfestival. De omroep is nu voor het derde opeenvolgende jaar betrokken bij de Nederlandse inzending, die wederom op veel kritiek kan rekenen.

"Al die criticasters... Ik lees het, schud het van me af en denk: morgen is er weer een nieuwe dag", zegt de directeur van de 'grootste familie van Nederland' tegen Novum Nieuws. "Men ziet niet hoeveel inspanningen door de TROS en de artiesten worden geleverd om het wel succesvol te laten zijn."

"Mensen als Paul de Leeuw, Cornald Maas en Albert Verlinde staan vooraan als het om de kritiek gaat", vervolgt Kuipers. "Maar als het straks een succes wordt, omarmen ze het en hebben ze het bijna uitgevonden. Zo is gaat nu eenmaal in de showbizzwereld. Wij trekken ons daar niets van aan."

Op 12 mei staan de 3JS namens Nederland in de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Düsseldorf. Als het nummer van de Volendammers, Never Alone, genoeg stemmen ontvangt staan ze twee dagen later in de grote finale.


Nieuwe ronde, zelfde kansen. Ditmaal voor de 3JS (Foto: Novum)