De Bakker verslaat Ferrero in Madrid

Tijdens het Masterstoernooi van Madrid is Thiemo de Bakker er in geslaagd om de tweede ronde te bereiken. De Nederlander wist de thuisspelende Juan Carlos Ferrero in drie sets te verslaan (2-6, 7-5 en 6-4)

In de eerste set had de Nederlandse nummer 83 van de wereld het erg lastig tegen Ferrero. De Spanjaard, die tien plaatsen hoger staat op de wereldranglijst, wist alle fouten van de Hagenaar aan te pakken. De eerste set ging dan ook in amper dertig minuten naar Ferrero met 6-2.

In de tweede set ging het lang gelijk op maar je zag dat de Nederlander wat beter in zijn vel kwam te zitten. Bij een 5-5 stand in de tweede set kreeg de Nederlander dan ook een handvol breakpunten en wist hiervan de laatste te benutten. In de beslissende derde set kon je zien dat de Nederlander een flinke stoot zelfvertrouwen had gekregen. Ferrero leek een aangeslagen indruk te maken en in de zevende game resulteerde dit in een break van de Nederlander. De Bakker kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar en wist zich te plaatsen voor de tweede ronde. In deze tweede ronde zal hij het moeten opnemen tegen Guillermo Garcia-Lopez die met 6-4, 5-7 en 6-4 Stanislas Wawrinka uit Zwitserland wist te verslaan.