Politie lost waarschuwingsschot bij arrestatie

De politie heeft maandagmiddag in Berkel-Enschot bij de arrestatie van een gesignaleerde Tilburger een waarschuwingsschot gelost. De 24-jarige Tilburger rende na het schot nog even door, maar stopte toen een andere agent met getrokken vuurwapen op hem af kwam, meldt de politie.

Bij de politie was rond 15.00 uur een melding van een overval binnengekomen uit een winkel aan de Dom S. Dubuissonstraat. De ex van de nu aangehouden man woont bij de winkel en had op de alarmeringsknop gedrukt omdat ze zich niet veilig voelde na de komst van haar ex. Die stond gesignaleerd voor mishandeling, bedreiging en vernieling na haar aangifte.

Toen de wijkagent bij de winkel aankwam, wilde hij de Tilburger aanhouden, maar voordat hij geboeid kon worden, rukte hij zich los en ging hij er lopend vandoor. Vanwege de melding van een overval waren er diverse agenten in de buurt.

Even verderop ontdekte een agent de gesignaleerde man. De agent loste het waarschuwingsschot, aangezien de politie was gewaarschuwd dat de man mogelijk een vuurwapen bij zich droeg.

Op de Prinses Irenestraat gaf de man zijn vlucht uiteindelijk op. Hij is vastgezet op een politiebureau.