[Primera División] Uitslagen speelronde 34

Deze week stond er weer een volledige speelronde in de Primera División op het programma. Zoals gebruikelijk vind je in dit bericht weer een update uit de Spaanse competitie met onder meer de uitslagen en de actuele stand.

Spaanse top drie loopt tegen nederlaag aan

De gehele top drie uit de Primera División is afgelopen weekend tegen een nederlaag aangelopen. FC Barcelona, Real Madrid en Valencia slaagden er niet in om hun wedstrijden te winnen.

FC Barcelona leed zaterdagavond de tweede competitienederlaag van het seizoen. De Catalanen kwam na bijna een half uur spelen nog wel via Thiago op voorsprong, maar in de laatste twintig minuten toonde tegenstander Real Sociedad veerkracht. Eerst schoot Diego Ifran raak, waarna Xabi Prieto de thuisploeg de drie punten bezorgde.

Real Madrid begon afgelopen weekend met een veredeld B-elftal aan de ontmoeting met Real Zaragoza. Trainer José Mourinho gunde Cristiano Ronaldo en Xabi Alonso kregen rust. Daarnaast zaten Angel Di Maria, Mesut Özil en Marcelo op de bank. Dit leek uiteindelijk een negatief effect te hebben, want na 55 minuten stond De Koninklijke met 2-0 achter door treffers van Angel Lafita en Gabi. Sergio Ramos deed vervolgens wat terug, maar wederom Lafita besliste daarna de wedstrijd. Karim Benzema scoorde in de slotfase nog wel, maar toen was het leed al geschied.

Tot slot zag Valencia directe concurrent Villarreal tot op drie punten naderen. De formatie verloor met 1-0 van Osasuna, dat de punten heel hard nodig heeft. Het enige doelpunt kwam op naam van Marius Stankevicius, die de bal achter zijn eigen doelman werkte.

Degradatie dreigt voor UD Alméria

De kans is groot dat UD Alméria komend seizoen in de Seguna División actief zal zijn. De hekkensluiter in de Spaanse competitie verloor afgelopen weekend met 1-0 van Sevilla. Er staan nog vier duels op het programma, waar het verschil met de veilige zeventiende stek twaalf punten is.

Vlak voor de thee kwam UD Alméria met tien man te staan, omdat Michael Jacobsen een rode kaart kreeg. Na de hervatting trof Renato doel, wat later ook de beslissing zou betekenen.

Ook Hércules CF, waar Royston Drenthe en Piet Velthuizen actief zijn, en Getafe CF zijn nog niet zeker van handhaving en zullen in de laatste vier weken moeten strijden voor wat zij waard zijn.