Grote duinbranden Noord-Holland

In de Noord-Hollandse duinen woedt sinds zondag aan het einde van de middag op drie plekken brand. Het gaat om grote branden in Sint Maartenszee en Schoorl en een kleine brand in Egmond aan Zee. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

De brand in Sint Maartenszee woedt ten zuiden van natuurgebied Het Zwanenwater. In Schoorl woedt brand bij de Zeeweg. De precieze omvang van de branden is nog niet duidelijk, maar volgens de woordvoerder gaat het om grote branden. De brand in Egmond aan Zee lijkt volgens hem vooralsnog mee te vallen.

Verschillende brandweerkorpsen uit de regio zijn ingezet voor het blussen.

Hier staan onder andere foto's van de brand en de rookontwikkeling.

Update 01.20 uur
Volgens Staatsbosbeheer is er bij de brand in Schoorl rond de 30 hectare aan natuurgebied in vlammen opgegaan, De brandweer gaat de hele nacht door met blussen.

Update 02.33 uur
Zondagavond rond 22.00 uur zijn bij het strand van Bergen aan Zee twee verdachten aangehouden. Onderzocht wordt of ze betrokken zijn bij mogelijke brandstichting. De mannen worden pas maandag gehoord. Politie en Openbaar Ministerie kunnen dus niet eerder dan in de loop van maandag mogelijk nieuwe informatie verstrekken.

Het gaat om een 19-jarige Alkmaarder en een 20-jarige man uit Oudorp.