Gemeente raadt bezoek aan Eindhoven af

De binnenstad van Eindhoven is vol. De gemeente spreekt van een 'mooi feest', maar adviseerde zaterdag rond 15.00 uur niet meer af te reizen naar de stad. Zo'n zeventigduizend mensen kwamen met de trein naar Eindhoven.

Koninginnedag in Eindhoven is al jarenlang een groot feest. Vorig jaar kwamen er 120.000 bezoekers. De Koninginnenacht in de Brabantse stad is gemoedelijk verlopen, liet de politie eerder weten. Er hoefde nauwelijks te worden ingegrepen. Zestien mensen werden aangehouden, dat aantal lag lager dan op een normale stapavond.

Ook in andere steden is het druk. De Rotterdamse politie adviseert niet meer met de auto naar de stad komen. De gemeente Utrecht meldde rond 15.30 uur dat het plein 't Wed erg vol is en raadde mensen aan naar een ander plein te gaan.

In Amsterdam is het Museumplein bomvol en werden rond 16.00 uur delen van de Hobbemakade, Ceintuurbaan en Stadhouderskade afgesloten vanwege de grote drukte. De Prinsengracht bij het Westerdok is gesloten voor bootjes.

In treinen en op stations is het overal druk, maar 'beheersbaar en gezellig', lieten ProRail en de NS rond 17.30 uur weten.