Vijf Purmerendse loverboys opgepakt

De politie heeft na een groot onderzoek vijf mannen uit Purmerend aangehouden die ervan worden verdacht jonge vrouwen te hebben uitgebuit, mishandeld, verkracht en bedreigd. Het gaat om vijf vrienden van tussen de 23 en 38 jaar, laat de politie vrijdag weten.

De mannen werden eind vorig jaar en begin dit jaar opgepakt. Ze zitten allemaal nog vast.

Het onderzoek begon in juli vorig jaar toen een 20-jarige vrouw uit Zoetermeer aangifte deed van onder meer verkrachting en uitbuiting. Ze had via internet een van de loverboys leren kennen en raakte volgens de politie 'in de greep' van deze destijds 22-jarige man. Ze werd op verschillende locaties in Purmerend vastgehouden en moest tegen haar wil seks hebben met mannen. Uiteindelijk wist ze te ontsnappen.

De politie kwam na onderzoek nog vier slachtoffers en vier andere verdachten op het spoor. De slachtoffers moesten van hun pooiers betaalde seks hebben met mannen en het geld afstaan. Ze werden volgens de politie 'geestelijk afhankelijk' gemaakt van hun pooiers en werden mishandeld en bedreigd met vuurwapens.

De slachtoffers zijn volgens de politie vrouwen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar die uit gebroken gezinnen komen en 'gevoelig zijn voor mooie praatjes'.