Noodweer zuiden VS: 297 doden

Zwaar noodweer heeft in zes staten in het zuiden van de VS aan 297 mensen het leven gekost. Dat is het hoogste aantal doden als gevolg van noodweer in de VS in bijna veertig jaar tijd. Alleen al in de staat Alabama verloren 210 mensen het leven. Vele honderden, zo niet duizenden mensen zijn gewond geraakt.

In de tachtigduizend inwoners tellende stad Tuscaloosa, die het zwaarst werd getroffen, vielen al minstens zeshonderd gewonden.

In Mississippi vonden 33 mensen de dood, evenals in Tennessee; in Georgia kwamen vijftien mensen om, in Virginia vijf en in Kentucky één.

De zuidelijke staten werden woensdag geteisterd door zware stormen, onweer, tornado's en overvloedige regenval. Gouverneur Robert Bentley van Alabama heeft de federale regering om noodhulp gevraagd. President Barack Obama zei deze hulp te hebben toegezegd. De president liet tevens weten dat hij vrijdag een bezoek zal brengen aan de zwaar getroffen staat.

Het noodweer heeft enorm veel schade aangericht. Huizen zijn verwoest en wegen onbegaanbaar geworden. Doordat elektriciteitsmasten zijn omgewaaid of als luciferhoutjes zijn afgeknapt zitten honderdduizenden mensen zonder stroom.