Veel nieuwe details voor Tomb Raider

In een Spaans magazine over games is een groot artikel verschenen over de nieuwe Tomb Raider-titel. Vooralsnog was er weinig bekend over deze game, maar de vertalers van Tomb Raider Forums hebben ervoor gezorgd dat deze acht pagina's aan nieuwe informatie voor iedereen te lezen is.

Een paar belangrijke vernieuwingen die je zult zien in Tomb Raider zijn:

- In plaats van de super-archeoloog zullen we nu spelen met een onzekere Lara. Lara zal gemarteld en getest worden in een duister ritueel dat zich plaatsvindt op het eiland waar ze zich op dat moment begeeft. De angst, pijn en woede zullen van haar gezicht af te lezen zijn. Zowel fysiek als emotioneel zal Lara veel moeten doorstaan.

- De puzzels zullen van een hoger niveau zijn dan dat we gewend zijn van Tomb Raider-games. Zo zul je puzzels op meerdere manieren kunnen oplossen door bijvoorbeeld gebruik te maken van water, het stapelen van dozen of de omgeving om je doel te bereiken. De game zal ook gebruik maken van Quick Time Events. Dit zijn momenten waar je op bepaalde momenten op specifieke knoppen moeten drukken om te overleven.

- De makers willen je het gevoel geven dat je een soort sandbox-game speelt. Dit bereiken ze door een centraal punt te maken dat doorgangen heeft naar verschillende gebieden. Die doorgangen zijn echter verbonden aan bepaalde gereedschappen of vaardigheden die je later pas vrij zult spelen. Zo houden de makers het verhaal dat ze willen vertellen intact.

- De game neemt verschillende populaire games en films als inspiratie: de physics van Half-Life 2, de "Eagle Vision" van Assassin's Creed om je pad en interessante dingen te spotten, het lijden van de hoofdpersoon uit 127 Hours, de strijd naar de top die Bruce Wayne moest ondergaan in Batman Begins en het mysterieuze element zoals deze ook in de Lost-serie aanwezig was.

Voor het volledige, zeer uitgebreidde verhaal raad ik je zeker even aan om te kijken op het Tomb Raider forum. Hieronder kun je alvast een poster bekijken van deze game die officieel nog geen releasedatum heeft.

Tomb Raider