Onuitgenodigde gasten verzieken puberfeest

Afgelopen vrijdag werd er door een 14-jarig meisje en haar 16-jarige vriendin een vet feest gehouden. Zij zullen er nog lang aan terugdenken. Het feest begon gezellig maar werd al snel verstierd door een aantal 'naar verluidt' Marokkaanse jongeren, die niet waren uitgenodigd. 

Het 'vette' feest in de Utrechtse wijk Hoograven begon uit de hand te lopen toen de ongenode gasten werd gevraagd weg te gaan. In plaats van te vertrekken, beantwoordden de jongens het verzoek met een aantal klappen. Hierna werden ze door de politie meegenomen en in de cel gesmeten. Omdat beide meiden een tegenstrijdige verklaring gaven, moesten de blagen hetzelfde weekend weer worden vrijgelaten. Na de rumoerige avond wordt het stel nu ook via sms met de dood bedreigd door een van de jongens.

"Het was de hele avond al onrustig rond dat huis," vertelt een buurjongen het AD. "Die groep Marokkaanse jongens stond al uren te klieren. Het verbaast mij niets dat het zo uit de hand liep." Ook andere buurtbewoners wijzen met een beschuldigende vinger naar die groep. Een andere buurman stelt echter: "Ik zag allemaal dronken tieners alleen in huis. Tja, dan vraag je om problemen." Een familielid ziet het toch anders: "Ze waren alleen thuis, inderdaad. Voor de eerste keer mocht ze een feestje geven zonder moeder. Dat mag toch?"