Boonen: "Kan wereldkampioen worden"

De Belgische topwielrenners zijn deze week op verkenning gegaan in Kopenhagen. In de Deense hoofdstad vind later dit jaar het WK plaats. Tom Boonen ziet zichzelf als favoriet, terwijl Philippe Gilbert, de veelwinnaar van de laatste weken, twijfels heeft over zijn kansen.

"Voor mij zal het heel moeilijk worden om het WK te winnen. Mijn kansen zijn klein," zei Gilbert tegen Sporza. "De aankomst is wel lastig. Ik ben er eens wat sneller opgereden en heb gemerkt dat toch wel steil en lang is. Wie te vroeg vertrekt, dreigt stil te vallen. Als Tom minder is, kan ik proberen een sprint te rijden, maar nu kijken we wel al ver vooruit."

"Het is een mooi, snel parcours," analyseerde Quick Step-renner Boonen. "Bij de verkenning reden we makkelijk 40 kilometer per uur, in een peloton dus wel de hele tijd meer dan 50. Het is geen lastige koers, maar wel voldoende zwaar om met de 'juiste' sprinters naar de finish te trekken. Wie een sprint wil ontlopen, zal het heel lastig krijgen."

"Niet het parcours maar de aankomststrook zal bepalen wie favoriet is. En met deze finish kom je uit bij een zestal favorieten, waar ik bijhoor. Net als onder anderen Thor Hushovd, Matthew Goss, Tyler Farrar en een goeie Mark Cavendish."