Inholland biedt studenten compensatie

Hogeschool Inholland gaat studenten die een diploma hebben gekregen terwijl hun niveau ondermaats was een programma aanbieden waardoor hun papiertje toch voldoet aan hbo-niveau. Dat heeft bestuursvoorzitter Doekle Terpstra van Inholland donderdag laten weten.

Hoe het programma er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. Terpstra is in gesprek met het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). "Ik heb altijd gezegd dat ik de verantwoordelijkheid zou nemen als zoiets gebeurt, dus nu moet ik boter bij de vis doen", aldus Terpstra.

In een woensdag uitgelekt rapport van de Inspectie van het Onderwijs staat dat een aanzienlijk deel van de studenten van vier opleidingen van Inholland niet aan hbo-niveau voldoet. Van de 220 onderzochte afstudeeropdrachten bleek 39 procent niet van het minimale hbo-bachelorniveau te zijn. Onder de alternatief afgestudeerden was 55 procent onvoldoende. Bij de studenten die via de gewone route afstudeerden voldeed 22 procent niet aan de eisen.

Terpstra liet direct weten ervoor garant te staan dat er geen ondermaats presterende studenten meer met een diploma de deur uit lopen.