Tot negen jaar cel voor fatale vechtpartij

Een 24-jarige man moet negen jaar de cel in voor het doodschieten van een 25-jarige man uit Den Bosch na een massale vechtpartij in april 2008. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald.

Drie andere mannen werden veroordeeld voor hun aandeel in de vechtpartij. Een 29-jarige man moet twee jaar de gevangenis in, twee 21-jarige mannen kregen celstraffen van tien maanden. Een vijfde verdachte werd vrijgesproken.

Op de avond van 8 april ontstond op de Churchilllaan een vechtpartij tussen twee groepen Marokkaanse jongeren, waarbij tientallen mensen betrokken waren. Ook was er een steekpartij op de Egbert Kortenaerstraat, waar agenten later het neergeschoten slachtoffer in zorgwekkende toestand aantroffen. Hij overleed een dag later. De gebeurtenis zorgde voor onrust in de wijk.

De 24-jarige man loste eerst een waarschuwingsschot waarna hij nogmaals gericht op de groep omstanders schoot. Daarbij raakte hij het slachtoffer in het hoofd. Ook de 29-jarige man had eenmaal een waarschuwingsschot gelost.

Volgens de rechter was de 24-jarige man voor het incident niet van plan om iemand van het leven te beroven of met zijn vuurwapen neer te schieten. Dat er sprake zou zijn van noodweer is volgens de rechter niet aan de orde.