Mourinho: "Ik denk dat we zijn uitgeschakeld"

José Mourinho denkt dat de arbitrage hem dwars zit in de Champions League. De trainer van Real Madrid werd in de halve finale weggestuurd in El Clásico en zag zijn club het met 0-2 verloren duel tegen FC Barcelona met tien man eindigen.

Mourinho klapte cynisch na de rode kaart van Pepe. "Ik zei niets tegen de scheidsrechter. Ik lachte alleen en applaudisseerde. Als ik had gezegd wat ik wilde zeggen, dan was mijn trainersloopbaan nu ten einde geweest", zei hij na de 0-2 nederlaag in Madrid. The Special One ziet een systematische aanpak van arbiters in zijn strijd om de Champions League-titel.

"Ik heb één vraag. Waarom? Waarom Ovrebro, Busacca, De Bleeckere en Stark? Elke keer is het hetzelfde liedje in de halve finale. We hebben het over Barcelona, een fantastische ploeg, maar waarom mocht Chelsea twee jaar geleden niet naar de finale? Waarom ontsnapte Internazionale afgelopen seizoen met tien man op het nippertje aan uitschakeling door Barcelona?"

"Ik snap het gewoon niet. Ik feliciteer Barcelona met de zege, maar ook vanwege haar macht binnen de voetbalwereld. Ik denk dat we zijn uitgeschakeld. We gaan wel proberen om in Camp Nou alles uit de kast te halen om een goed resultaat neer te zetten. Guardiola won al een keer de Champions League na het Chelsea-schandaal. Dit jaar kan dat zijn na het Real-schandaal. Ik walg soms van deze wereld. We moeten naar Barcelona, waar Pepe en Sergio Ramos niet mee mogen doen, terwijl ze niets misdaan hebben."