Filmservice heeft prioriteit voor Nintendo

Nintendo wil zo snel mogelijk een videoservice lanceren waardoor gamers ook 3D-films kunnen kijken op de Nintendo 3DS. De gamegigant wil graag diensten op de markt brengen waarbij bezitters van een 3DS zelf niets hoeven te doen, zoals een videodienst. Dat schrijft het Britse magazine Computer and Videogames.

In mei komt Nintendo met een update voor de 3DS. Dan wordt de online winkel voor de spelcomputer geopend. Na de daaropvolgende systeemupdate moeten gebruikers 3D-films kunnen kijken. Wanneer dat is en of de films ook via de online winkel verkocht worden is niet bekend.

Nintendo is lichtelijk teleurgesteld in de verkoopcijfers van de Nintendo 3DS tot nu toe. Tot nog toe zijn 3,6 miljoen spelsystemen verkocht, terwijl het gamebedrijf op vier miljoen had gehoopt. Het bedrijf had meer verwacht van onder andere mond-tot-mondreclame. Het bedrijf gaat meer promotie maken om de nieuwe spelcomputer onder de aandacht te krijgen van consumenten.

Plannen om films uit te brengen voor de spelcomputer zijn er al langer. In de aanloop naar de lancering van de Nintendo 3DS toonde het Japanse bedrijf al 3D-filmpjes, waaronder de animatiefilm Legende van Ga'Hoole van Warner Bros. Ook Disney en Dreamworks brengen films voor de 3DS uit.