Oorzaak explosie Zwolle nog onduidelijk

De politie heeft nog geen idee hoe de explosie die dinsdag plaatsvond in het centrum van Zwolle heeft kunnen gebeuren. Er wordt uitgegaan van een gasexplosie, maar over de oorzaak daarvan tast de politie nog in het duister.

De politie is nog volop bezig met onderzoek, onder meer met het horen van getuigen. "Maar we hebben nog niet alle getuigen in beeld", legt een woordvoerder uit. "Bovendien hebben we het slachtoffer dat gebruikmaakte van het pand nog niet gesproken, omdat die gezien zijn verwondingen nog niet in staat is om een verklaring af te leggen."

Ook de technische recherche kan nog niet aan de slag. Het pand aan de Melkmarkt kampt met instortingsgevaar en asbest. Woensdagochtend is begonnen met het slopen van het pand. Volgens een woordvoerder moet dat vanwege het vrijgekomen asbest voorzichtig gebeuren en kan dat een of twee dagen duren.

De explosie vond dinsdag rond 10.20 uur plaats. Behalve de 27-jarige Zwollenaar in het pand raakte een 16-jarig meisje uit Nijverdal dat langs het pand fietste gewond. Later brak ook een hevige brand uit.