Friezin in borst geraakt door vallende kogel

Een 29-jarige vrouw uit het Friese Tzum kreeg maandag plotseling een kogel in haar borst terwijl ze in de tuin van haar woning zat. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De vrouw zat met haar gezin in de tuin toen ze rond 14.00 uur plotseling een soort klap tegen haar borst voelde en een bloedende wond zag. Het bleek te gaan om een kogelgat.

Uit onderzoek bleek dat een 38-jarige buurtbewoner een paar keer op kraaien had geschoten op het erf van zijn bedrijf, ongeveer 900 meter bij de woning van het slachtoffer vandaan. Hoogstwaarschijnlijk is de vrouw geraakt door een van de kogels die van grote hoogte naar beneden is gevallen.

De man is aangehouden voor verboden wapenbezit en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Ook een 42-jarige man uit Tzum is opgepakt, omdat het zijn geweer was waarmee was geschoten. Hij had het vuurwapen dat door de politie in beslag is genomen, aan de schutter uitgeleend.

Het slachtoffer is in een ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen en kon daarna weer naar huis. De kogel is nog niet verwijderd.