Tom Cruise speelt overspelige politicus

Tom Cruise gaat een overspelige politicus spelen die door de affaire zijn carrière vaarwel kan zeggen. De deal voor de nog titelloze film werd deze week getekend, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Nadat de affaire is uitgelekt, zondert het personage van Cruise zich af in zijn geboortestadje om zijn wonden te likken en aan lang verwaarloosde vriendschappen te werken. Het scenario is van Dan Fogelman, bekend van ondermeer de animatiefilms Cars en Rapunzel. Ook van zijn hand is de romkom Crazy, Stupid, Love. met Emma Stone, Steve Carrell en Ryan Gosling in de hoofdrollen. Die film verschijnt in juli in de Verenigde Staten, en wordt in september verwacht in de Nederlandse bioscopen.

Producent van de film is Warner Bros. De tot voor kort noodlijdende studio timmert na een financiële injectie weer stevig aan de weg. Eerder deze maand werd aangekondigd dat de nieuwe James Bondfilm, nu een co-productie met Sony Pictures, op de rails staat. Ook de beide Hobbit-films zijn, na maandenlang uitstel, volop in productie.


Tom Cruise (Foto: Novum)