Mel Gibson hoeft niet meer te acteren

Mel Gibson hecht geen waarde meer aan zijn acteercarrière. "Het interesseert me niet meer", zegt de Amerikaanse acteur in zijn eerste interview sinds maanden.

Gibson heeft er geen problemen mee als hij nooit meer acteert. "Ik ga iets doen waar ik meer plezier aan beleef", zegt hij op de Amerikaanse filmsite Deadline. De acteur zegt zijn heil meer te willen gaan zoeken achter de schermen. Hij heeft het scenario geschreven voor het drama How I Spent My Summer Vacation, waarin hij nog wel de hoofdrol speelt. Ook heeft Gibson een bijrolletje in de film van scenarist Randall Wallace, met wie hij samenwerkte voor de film Braveheart.

De 55-jarige acteur is al maanden negatief in het nieuws, omdat hij zijn ex-vriendin Oskana Grigorieva zou hebben mishandeld. Gibson kreeg vorige maand een voorwaardelijke celstraf van drie jaar. Hij sloot een deal met de aanklagers, waardoor hij niet achter de tralies hoeft, maar wel een cursus woedebeheersing moet volgen en een taakstraf van zestien uur moet uitvoeren.

De acteur zegt spijt te hebben van zijn scheldkanonnades, die zijn ex-vriendin vastlegde. Op de vraag of hij racistisch is en vrouwen haat, antwoordt de Australiër: "Ik heb nog nooit iemand slecht behandeld vanwege sekse, ras, religie of seksualiteit." Hij zegt dat de bandjes van de 'rotzooi' die hij tegen zijn ex-vrouw heeft uitgesproken, zijn gemanipuleerd.

Gibson is vanaf juli in de bioscopen te zien naast Jodie Foster in The Beaver. Gibson is Foster, die de film ook regisseerde, eeuwig dankbaar dat ze met hem wilde samenwerken toen hij aan de schandpaal werd genageld. "Ik zou haar iedere dag een pedicurebehandeling geven, als ik dat zou kunnen."


Mel Gibson (Foto: Novum)