Paasdrukte op wegen

De verwachte paasdrukte op de Nederlandse wegen kwam donderdagmiddag langzaam op gang, maar is er uiteindelijk toch. Rond 16.50 uur stond er al ruim 260 kilometer file. Naar verwachting staat het verkeer op het hoogtepunt over een lengte van ruim 300 kilometer vast. Een aantal ongelukken verhindert de doorstroming. Dat meldt de ANWB.

Door een ongeval met een vrachtwagen is de A16 in de richting Rotterdam rond knooppunt Galder vrijwel afgesloten. Verkeer op de A58 richting Breda komt daardoor in een flinke file terecht. De A58 is de belangrijkste weg in het zuiden richting de Zeeuwse kust.

Na een ongeluk op de A12 is de weg bij knooppunt Lunetten in oostelijke richting een tijdlang afgesloten geweest voor technisch onderzoek. Daardoor staat het verkeer tussen de knooppunten Nieuwerbrug en Oudenrijn over een lengte van 13 kilometer stil.

Voor veel mensen begint het paasweekend donderdag al. De ANWB denkt dat het druk wordt op de wegen naar de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Dit jaar gaat een recordaantal van 1,2 miljoen Nederlanders er tijdens de paasdagen tussenuit, meldde het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC) maandag. Daarvan blijft een half miljoen in Nederland.