OM eist veertien jaar voor doodsteken vriend

Een 21-jarige vrouw uit Tiel gaat als het aan justitie ligt veertien jaar de cel in. Ze wordt ervan verdacht dat zij haar 21-jarige vriend uit Den Haag vorige jaar midden op straat heeft doodgestoken. De vrouw heeft de moord bekend.

Twee medeverdachten, een 18-jarige zus en een 21-jarige nicht van de Tielse, hoorden een gevangenisstraf van 163 dagen tegen zich eisen. Dat is gelijk aan hun voorarrest, meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag.

De Tielse vrouw had al langer problemen met haar vriend. Volgens de officier van justitie hadden de twee een knipperlichtrelatie en hadden ze geregeld ruzie. Ook op de avond van de moord, op 25 juli, hadden ze ruzie, waarna de verdachte naar Den Haag ging om haar vriend te spreken.

Ze toog met de twee andere vrouwen naar Den Haag en ontmoette haar vriend in de buurt van het Kaapseplein. Daarvoor waren de drie eerst langs het huis van de zus gegaan om een mes op te halen.

Op camerabeelden is te zien hoe de drie het slachtoffer achteruitdreven. De man probeerde weg te rennen waarna de drie vrouwen hem sloegen en schopten. In een zijstraat werd hij vervolgens in zijn hart gestoken door de Tielse. De vrouw heeft dat toegegeven.

Omdat niet duidelijk is wat er precies in de zijstraat is gebeurd, worden de twee medeverdachten alleen verdacht van openlijk geweld. Zij verklaarden dat zij pas achteraf wisten dat de man neergestoken was.

Het slachtoffer werd bloedend aangetroffen op de Hoefkade. Voorbijgangers brachten hem naar een ziekenhuis waar hij een dag later overleed. De rechtbank doet op 9 mei uitspraak.