Talpa: Overname SBS goed voor NL

De overname van SBS door het Talpa van John de Mol en mediabedrijf Sanoma is gunstig voor de Nederlandse tv-kijker. Dat stelt Talpa-woordvoerder Thomas Notermans woensdag in een interview met Radio 1.

"Het is voor ons hartstikke mooi nieuws, maar wij denken ook voor Nederland. Sanoma en Talpa willen samen bouwen aan een mooi, nieuw en modern mediaplatform. We willen investeren in SBS Nederland", aldus Notermans.

De vorige eigenaar, het Duitse ProSieben, wilde volgens de Talpa-woordvoerder vooral verdienen aan SBS: "De vorige eigenaren keken toch vooral naar wat zij konden verdienen op hun geïnvesteerde euro. SBS en Talpa zijn natuurlijk ook commerciële bedrijven, maar bij ons komt die return on investment pas aan het eind. Eerst investeren en zorgen dat we mooie nieuwe dingen bouwen, waar mensen naar willen kijken."

Talpa, dat ook grootaandeelhouder is van RTL Nederland, wil veel nieuwe programma's uitproberen op SBS: "Binnen Talpa is een ontwikkelafdeling waar veel nieuwe programma’s worden ontwikkeld. Die gaan we aanbieden aan de zenders van SBS, net zoals we dat doen aan de zenders van RTL en aan de publieke omroepen."


Talpa: Overname SBS goed voor Nederland