De Jager gaat bemiddelen bij woekerpolissen

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) gaat om de tafel zitten met de verzekeraars en de stichtingen die opkomen voor de gedupeerden van woekerpolissen. Dat zegde de minister woensdag toe in een Kamerdebat over de slepende kwestie. De Jager wil dat er definitief een punt wordt gezet achter de affaire.

De Kamer had De Jager opgeroepen om ervoor te zorgen dat de compensatie van de gedupeerden goed verloopt. Vorig jaar troffen verzekeraars schikkingen met de stichtingen, maar de afhandeling daarvan gaat niet zonder problemen. Zo is er onder meer onenigheid over de wijze en het moment van de betaling.

De Jager zei woensdag dat er zo snel mogelijk een einde moet komen aan de onzekerheid van de gedupeerden. In 2006 ontstond ophef over woekerpolissen. Na onderzoek door de Autoriteit Financiële Markten bleken er veel verborgen kosten rondom de polissen in rekening te worden gebracht. Uiteindelijk kwam het tot een schikking tussen de verzekeraars en de stichtingen die de belangen van de slachtoffers behartigen.